Hetty Helsmoortel

met: Missie 2021 (try-out)

Wat moet u op wetenschappelijk vlak onthouden van 2021? Waarom is wetenschap het mooiste vak op aarde? Hoe werkt het precies? En waarom gaat het soms zo traag?

Hetty Helsmoortel doet het allemaal helder en entertainend uit de doeken tijdens een gloednieuwe theatershow die volledig in het teken staat van wetenschap. Een voorstelling op het scherpst van de snee, die veel verder gaat dan de opsomming van een aantal feitjes. Want wetenschap is vooral wondermooi, ontroerend en zit tjokvol menselijkheid. Alleen is die binnenkant uiterst zelden zichtbaar voor het grote publiek. Zak dus onderuit in uw theaterstoel en raak verwonderd, overweldigd en geïnspireerd door de meest spraakmakende gebeurtenissen van het voorbije jaar. 

Een must-see voor elke (jong)volwassene met een gezonde interesse in de wereld om ons heen. Geen specifieke wetenschappelijke voorkennis vereist.

Over Hetty

Hetty Helsmoortel is moleculair bioloog, doctor in de gezondheidswetenschappen en was acht jaar kankeronderzoeker aan de Universiteit van Gent. Daarnaast is Hetty wetenschapswatcher voor o.a. VRT NWS en verschaft ze regelmatig tekst en uitleg op radio en televisie. Samen met Lieven Scheire maakt ze maandelijks de Nerdland podcast, de populairste Nederlandstalige podcast over wetenschap. Met Sound of Science stampte ze het allereerste openlucht wetenschapsfestival van ons land uit de grond.

Event Afgelopen

geen tickets meer beschikbaar

Coming soon