Knip met: De Verhalenfabriek

  • Zo - 15.04.2018
  • 15U00
  • theater

Humoristisch meespeeltheater voor kinderen van 6 tot 12

De Verhalenfabriek heeft geen scenario, geen verhaal. Enkel hoedjes, verkleedkledij en het publiek. Het publiek kiest wat er gespeeld wordt, de Knippers spelen de verhalen. Soms lukt dat niet alleen en moet het publiek invallen. Meespeeltheater dus.

Kinderen op het podium samen met  de acteurs, het kan alleen maar knots-gekke situaties opleveren. Een octopus die de weg naar de maan vraagt, een harig monster dat verliefd wordt op een drakendoder, een piloot met hoogtevrees, een eskimo met een smeltende iglo... 

De verhalenbouwers zijn ervaren improvi-satiespelers met banden in het onderwijs. Plezier verzekerd!

Over Knip

KNIP is ontstaan in een donkere kroeg in 2010. Het moet een vrijdag geweest zijn. Na een week hard werken.
Johan Vantomme en Stijn Van Autreve, 2 leraars lager onderwijs die ook samenspelen in het improcomedygezelschap The Lunatics hadden een idee. Impro voor kids en jongeren. Meespeeltheater à l’improvist. De samensmelting van hun 2 levensbezigheden: podium en onderwijs. KNIP was geboren.

Het team werd al snel aangevuld met Bruno Claeys, Kevin Planckaert, Illi Vannieuwenborgh. Heel ervaren improspelers die bij diverse improgroepen hun strepen verdiend hebben.

Sinds die tijd speelde KNIP in diverse scholen in het Vlaamse land, speelden ze de finale van het Nederlands Theatersporttornooi, startten ze ook een dubieuze festivalact (Radio Topkaas) en bleven ze verdere shows spelen in improgroepen zoals The Lunatics, Salamie, Swiep, Serieus!? en nog veel meer...

Share on facebook