Wie is wie?

Historiek

Theater De Schaduw werd in 1994 opgericht door Piet Arfeuille, de artistieke bezieler in de beginjaren, en enkele vrienden, onder wie Johan Vandenbroucke

In 2000 nam Piet Arfeuille als artistiek leider afscheid van de Schaduw, maar het verhaal van het theaterhuis ging verder.

In 2003 werd Jonah Muylle aangeworven als artistiek coördinator van De Schaduw. Hij vertegenwoordigt de nieuwe werking van De Schaduw. Het huis is onder zijn impuls geëvolueerd naar een multidisciplinair platform met een receptieve en productieve werking.

Op het Schaduwpodium stonden reeds artiesten zoals Wim Helsen, Selah Sue, Gabriel Rios, Sioen, Milow, Kommil Foo, Wouter Deprez,...

Samen met regisseur Tom Ternest creëerden we bejubelde producties zoals Midzomernachtsdroom (2006) en Maustrofobie (2009). 

Cultuurkapel De Schaduw wordt ook ingezet als opnamestudio. Zowel Absynthe Minded, Motek als Wannes Cappelle namen er hun plaat op.

In 2014 engageerden we ons voor de opening van het kenniscentrum ARhus en de artistieke invulling van cultuurwandeling Te Fête.

 

Download infomap

Download wegbeschrijving